Korpschef Agnes Daniël wil met ontslag

Korpschef Agnes Daniël heeft besloten de eer aan zichzelf te houden. Starnieuws verneemt dat zij president Desi Bouterse heeft gevraagd haar te ontlasten van haar functie als korpschef.

Dit per 1 juli 2017. De president moet nog reageren op het verzoek van Daniël.

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft het vertrouwen in de korpschef opgezegd. Dit geldt voor het complete managementteam van het korps.

In een onderhoud met het bestuur van de SPB heeft minister Eugene van der San meegedeeld dat er een ‘Mediator Team’ ingesteld wordt om de zaken die de SPB heeft aangehaald in het schrijven naar de president te onderzoeken en daarvan verslag te doen aan de minister.

Het bestuur van de bond heeft aan zijn leden meegedeeld dat het ‘Mediator team’ zal bestaan uit drie externe deskundigen en woensdag wordt ingesteld. Uiterlijk 31 mei moet dit team verslag doen aan de regering. De SPB heeft de algemene ledenvergadering die voor woensdag gepland was, voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.