Column – Vader overleden dochtertje boos op arts AZ?

Hier weer een berichtje van Denise. Voor zover mensen mij kennen, ben ik echt zwak wanneer het gaat om kinderen. Als ik hoor dat een kindje is overleden dan is mijn hele dag verpest. Maakt niet uit of ik de ouders ken of niet, maar ik ben dan zo sari. Want geen enkele ouder verdient dat.

Vandaag weer werd ik getagd in verschillende berichten die mensen postten op het net. Ik zal hieronder het originele bericht voor jullie plaatsen:

Het bericht komt van een vader die onlangs zijn dochter heeft verloren. Even kort gezegd: Ze was ziek en de arts die haar, volgens bronnen, het beste had kunnen helpen heeft geweigerd om haar te helpen, als gevolg daarvan is het meisje komen te overlijden.

Of de vader goed of fout was om te filmen en te posten, daar wil ik het eigenlijk niet over hebben. Maar mag een arts weigeren om hulp te verlenen? Had de arts het meisje niet direct moeten helpen? En dit verhaal is slechts 1 verhaal van de zoveel klachten die binnen komen. Natuurlijk gaan we niet voor de lol naar het ziekenhuis of om daar zomaar herrie te gaan schoppen. Maar moeten artsen niet weten hoe ze om moeten gaan met emotionele ouders?

Ik ben weleens hals over kop naar het ziekenhuis gegaan en heb mij belachelijk gedragen omdat mijn dochtertje zo ziek was dat ik gewoon niet wist wat ik moest doen. Daar ben ik gerust gesteld en de arts heeft ons goed op weg geholpen. Die arts wist op dat moment wel wat ze met mij aanmoest. Daarentegen ben ik ook wel eens naar de spoedeisende hulp geweest omdat ik vreselijke pijn had in mijn buik. Ik heb daar uren lang op een koud hard bankje gelegen terwijl ik dacht dat ik dood zou gaan. Uiteindelijk ben ik naar huis gestuurd met medicijnen voor maagpijn. Medicijnen die ik achteraf helemaal niet mocht krijgen want als gevolg daarvan of van het te lang wachten is mijn blinde darm gebarsten. Met alle gevolgen van dien. Wat ik uiteindelijk had was dus een simpele blinde darm ontsteking.

Wat ik ook probeer te zeggen is dat het vaker misgaat in een ziekenhuis en we zien het eigenlijk als normaal. Ik heb er verder nooit werk van gemaakt. Zodoende weet de desbetreffende arts ook niet dat hij/zij toen een foute diagnose heeft gesteld. We accepteren heel snel het antwoord van de dokter. Terecht ook want wat weten wij nou? De meeste van ons hebben geen medicijnen gestudeerd.

Om weer terug te komen op het verhaal van de vader. Hij gaat het er niet bij laten. Hij gaat er werk van maken. Hij wil dat iedereen zijn Facebook bericht en video’s over de arts en het ziekenhuis zoveel mogelijk deelt. Zodat mensen weten en zien wat er die dag is gebeurd in AZ. Is hij fout? Wat mij betreft niet. Hij is een vader. Een vader met verdriet. En door dit zal deze arts en waarschijnlijk ook andere artsen dit soort situaties anders aanpakken. En uiteraard is de arts vrij om ook haar kant van het verhaal te vertellen. Wat zijn jullie ervaringen met het AZ? Wat zouden ze kunnen verbeteren? Uiteraard zijn de positieve berichten ook welkom.

Ik maak gelijk gebruik van de gelegenheid om deze papa en de mama van het overleden meisje heel veel sterkte toe te wensen. Zoals hijzelf ook heeft aangegeven. “She is in a better place”
Soso lobi

Groetjes van Denise van FamilieNieuws.
Dit is mijn column.
Geschreven door mij.
Mijn mening.
Mijn persoonlijke ervaring.
Mijn leven.

Uw reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
Ik ben op Youtube , Facebook, Instagram en Twitter

Heeft u privévragen of opmerkingen?
Whatsapp / bel: +597 8966341, mail: info@familienieuws.com

Denise van FamilieNieuws