Schietpartij en 11 rode kaarten tijdens voetbal wedstrijd

politie Paramaribo

Het lidbonden toernooi bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is gewelddadig begonnen. Reeds in de eerste speelronde op zaterdag en zondag zijn er elf rode kaarten door de arbiter getoond en pistoolschoten gelost tijdens de wedstrijd tussen Sophia en Jong Aurora op 7 mei.

Dat was in de thuishaven van Sophia te Rensproject. Deze vereniging is aangesloten bij de Kwatta Sportbond en Jong Aurora bij de NGVB. Het meest opzienbarende was het lossen van pistoolschoten door een lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) tijdens een massale vechtpartij tussen spelers en supporters van de twee ploegen. Hij maakte gebruik van zijn dienstwapen. De CIVD-er verklaarde bij de politie waarschuwingsschoten te hebben gelost om de vechtenden uit elkaar te drijven en tot bedaren te brengen.

Tijdens het verhoor werd hem er p gewezen dat hij geen opsporingsbevoegdheid heeft. Naar verluidt is de wapendrager supporter van Sophia. De doelman van dit team en de spits van Jong Aurora hebben intussen van het Tuchtcollege van de SVB een straf gekregen van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, een geldboete van SRD 250 per persoon en een proeftijd van een maand. Tussen beide voetballers ontstond een ernstig handgemeen nadat de doelman van Sophia de spits van Jong Aurora ‘ongeoorloofd’ zou hebben aangevallen.

Dit incident leidde tot de schermutseling tussen spelers en supporters. De politie heeft vooralsnog geen officiële mededeling gedaan over het verloop van het onderzoek naar het optreden van de CIVD-er. “Die zaak valt niet onder het tuchtcollege”, meldde een woordvoerder van het college.

Betrokkene is namelijk niet meer dan supporter. De redactie is erop gewezen dat de thuisspelende vereniging, dus Sophia, voor politiebescherming zou moeten zorgen. Tijdens het uitbreken van de vechtpartij was er geen politie niet aanwezig.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.