Regillio vrijgesproken van misbruik 11-jarige

Kantonrechter Robert Praag heeft de verdachte Regillio B. woensdag vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken van de gehele tenlastelegging.

In deze zaak had het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 1 jaar en 6 maanden geëist. De openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie achtte ontucht met een 11-jarig meisje wettig en overtuigend bewezen. Op 7 april 2015 deed de moeder van het minderjarig kind aangifte bij de politie. Het meisje had haar moeder verteld dat haar zwager, de verdachte, haar heeft verkracht. Dit vertelde het meisje nadat haar menstruatie uitbleef.

Volgens verklaring van het slachtoffer is zij alleen door haar zwager, dus de verdachte, misbruikt. De eerste keer gebeurde dat in 2014, thuis bij iemand op een bankstel. De partner van de verdachte, de zus van het slachtoffer, had toen kenbaar gemaakt dat zij zichzelf en haar zoontje van het leven zou beroven indien de zaak bij de politie zou belanden. Dit deed de zus omdat zij afhankelijk was van de verdachte.

De vervolging gaf tijdens haar beurt te kennen dat deze zaak lang heeft geduurd vanwege afwezigheid van de advocaat en zijn cliënt. Op 10 juni 2015 werd deze zaak in behandeling genomen. Het OM hanteerde het visum van de deskundige als bewijs. De verdachte heeft bij de politie een volmondige bekentenis afgelegd dat hij gemeenschap heeft gehad. Op de zitting kwam hij terug hierop.

Advocaat Irvin Kanhai had op de afgelopen zitting de rechter in herinnering gebracht dat hij het slachtoffer had gevraagd de waarheid te spreken. De vervolging gaf aan dat het meisje consistent was bij al haar verklaringen. “Ik herinner u over het gebeurde in de kapotte vriezer. Alle getuigen hebben wij op de zitting gehoord. De verklaring van het meisje strookt niet met die van haar moeder en zus.”

Volgens Kanhai heeft het OM geen bewijs kunnen overleggen in deze zaak. Een visum is volgens Kanhai geen overtuigend bewijs. De vervolging heeft volgens Kanhai geen overtuigend bewijsmiddel kunnen aandragen. De rechter merkte op dat er geen ondersteuning is gevonden in de verklaring van het slachtoffer. Zij heeft steeds verschillende verklaringen afgelegd, waardoor het gerecht de verklaring van het meisje onbetrouwbaar heeft geacht en de verdachte vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Regillio was aanwezig tijdens de behandeling. Hij was reeds eerder op vrije voeten gesteld.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.