Morgen WÉL protest van Boerleider, Hofwijks en Neus.

Protest binnenstad Paramaribo familienieuws

De protestbeweging die zich tegen het huidige regeringsbeleid keert, richt zich vooral op de deelname van jongeren. Bryan Boerleider van het Burgercollectief, actieleider van ‘We zijn Moe’ Curtis Hofwijks en activiste Maisha Neus zullen de protestanten vrijdagochtend opvangen op het Kerkplein.

Boerleider: “Jongeren zijn de toekomst van morgen. Suriname zit in een transitiefase, en om die te laten slagen is samenwerking met jongeren nodig.”

Die bewustwording onder jongeren is nog niet optimaal, vindt hij. “Wij als jongeren willen jongeren aanmoedigen om op de been komen. Het gaat niet om aantallen, maar om bewustwording na een half jaar protesteren.” De vakbonden zijn vrijdag niet aanwezig en richten zich op de protestmars in Nickerie, die zaterdag plaatsvindt.

Donderdag besloten Boerleider, Hofwijks en Neus tijdens een protestbijeenkomst om de jongeren die vrijdag alsnog willen protesteren op te vangen. Ook zullen ze deelnemen aan de protestmars in Nickerie.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.