Nettosalaris van politieagenten 4000srd?

Het nettosalaris van politieagenten moet opgetrokken worden naar minimaal SRD 4000. De Commissie Herwaardering die twee maanden geleden is ingesteld door de Surinaamse Politiebond, heeft dinsdag verslag uitgebracht aan de algemene ledenvergadering (alv).

De commissie heeft in haar rapport niet alleen het gewenste salaris van korpsleden aan de orde gesteld, maar ook de secundaire voorzieningen, andere faciliteiten en werkomstandigheden binnen het Korps Politie Suriname. Tevens is voorgesteld dat de ‘politietoelage’ die indertijd was afgeschaft weer geïntroduceerd wordt. Verder vindt de werkgroep dat toelagen over het algemeen geen vaste bedragen moeten zijn, maar percentages van de bezoldiging.

politieagenten. Foto loop Suriname

Tijdens een persconferentie van de politiebond wilde het bondsbestuur niet inhoudelijk ingaan op de voorstellen die zijn gedaan tijdens de besloten vergadering. Voorzitter Raoul Hellings zei dat de voorstellen formeel nog moeten worden aangenomen door de alv en vervolgens ook nog naar de werkgever moeten worden verzonden, alvorens de inhoud prijs te geven. Hij benadrukte dat het voorstel niet slechts een looneis betreft, maar ook bijvoorbeeld handelt over degelijk politieonderwijs en -huisvesting.

Minister Eugène van der San van Justitie en Politie heeft een groot deel van de ledenvergadering bijgewoond en dus ook het deel over de gewenste herwaardering aangehoord. De minister sprak de vergadering kort toe, maar ging niet in op de tentatieve eisen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.