Wordt er gefraudeerd door studenten in de examenklassen?

vos School Suriname

Te midden van de School Onderzoek (SO)-rondes die gaande zijn op de middelbare scholen, zijn er “sterke vermoedens en indicaties” dat er gefraudeerd is door studenten in de examenklassen met de tussentijdse meetmomenten.

Uitgelekt

“Het SO-werk voor economie 1 is mogelijk uitgelekt. Er is een mogelijkheid dat meerdere scholen betrokken zijn”, bevestigt Sherida Zaalman-Bergraaf, hoofd van de afdeling Inspectie Voortgezet Onderwijs op Senioren Niveau (VOS).

Dat er gefraudeerd is, lijkt vrijwel zeker te zijn. Het onderzoek moet nog schuldigen en de scholen waar er is geknoeid, aanwijzen. Ze wil voorlopig niet in details treden. De krant verneemt uit betrouwbare bronnen dat de fraude toevallig aan het licht is gekomen nadat er fouten waren in het correctiemodel van het bewuste SO. Deze zijn achteraf gecorrigeerd maar het blijkt dat een aantal studenten met het foutieve correctiemodel hebben gewerkt.

Het onderzoek

“Het onderzoek ligt in handen van Inspectie VOS-scholen. Als wij helemaal klaar zijn zullen de bevindingen gerapporteerd worden aan de directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daarna zal er een besluit worden genomen over welke maatregelen er getroffen zullen worden.

” Op diverse middelbare scholen zijn de studenten erop voorbereid dat zij mogelijk het SO opnieuw zullen moeten maken.

Onschuldigen

Vooral voor de onschuldigen komt dit vervelend over daar er nu reeds achterstanden zijn vanwege de aanhoudende stakingen van de onderwijsbonden.
Bron: DWT
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/27/redactie-wandana-s-kocht-diploma-10-000-srd/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.