Bekendmaking: Onafhankelijkheidsplein aankomende maanden niet toegankelijk

Het Onafhankelijkheidsplein wordt gerehabiliteerd. Dus het is de aankomende maanden niet toegankelijk. Dit bevestigt Clifton Limburg, perschef van het kabinet van de president, tegenover Dagblad Suriname.

Raoul Swedo, hoofd afdeling Voorlichting van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt aan de krant dat de werkzaamheden zeker 9 maanden in beslag zullen nemen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn maandag begonnen. Naast de grasmat wordt ook de omgeving rondom het plein aangepakt.

“Hoewel de planning 9 maanden is, proberen wij toch voor 1 juli 2017 een basis neer te zetten, zodat tijdens de feestsfeer op Keti Koti toch een beetje gebruik hiervan kan worden gemaakt”, aldus Swedo. Momenteel wordt volgens hem ook met het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) onderhandeld, omdat dit ministerie de adviezen zal moeten uitbrengen voor het deel van het grasveld.

De OW-woordvoerder benadrukt dat het ministerie geen kunstgras wil gebruiken. Opmerkelijk is dat deze werkzaamheden gestart worden op het moment dat de oppositiepartijen een beroep hadden gedaan deze locatie te gebruiken voor hun protestmanifestatie van 20 mei. Uiteindelijk besloot de president dit verzoek af te wijzen, omdat de grasmat in deplorabele staat verkeerde. Swedo zegt echter dat de voorbereidingen al sinds het aantreden van minister Jerry Miranda aan de gang waren. “De ideeën waren er al toen hij districtscommissaris was, maar hij had toestemming van de OW-minister nodig. Nu is hij zelf minister, waardoor hij bepaalde projecten door wil trekken”, aldus Swedo. Het is volgens Swedo ‘slechts incidenteel’ dat de periode van de aanvang en de aanvraag van de vergunning simultaan zijn.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.