Scholen dinsdag ook gesloten!

Leden BvL/ALS eisen binnen een week herwaardering. Scholen blijven tot dan gesloten. Dus de scholen zijn dinsdag gesloten.

Het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft in het afgelopen weekend onderhandeld met de regeringsdelegatie over de inhoud van het herwaarderingsprogramma.

De leden van de BvL/ALS hebben maandag tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) besloten om geen water meer bij de wijn te doen.

Het wantrouwen dat de regering inmiddels gecreëerd heeft bij de leden is niet meer door middel van zoete praatjes weg te werken. De regering had voorgesteld om de complete herwaardering eind juni 2017 te implementeren, waarbij leerkrachten vanaf graad 1 tot en met graad 4 aan bod zouden komen.

Dit zoveelste uitstel vinden de leden onacceptabel en eisen dat de gemaakte afspraken binnen een week worden uitgevoerd. De leraren komen morgen om 08.00u wederom bijeen in Stichting Mata Gauri. De scholen blijven dus gesloten.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.