Politie informatie sessie voor scholen Saramacca

Het Korps Politie Suriname heeft op vrijdag 5 mei een informatie sessie gehouden voor schoolleiders van het district Saramacca.

De sessie ging over geweld tegen kinderen en is gehouden op verzoek van de inspectie van Onderwijs mevrouw M. Matroos van het district Saramacca.

Matroos vindt het als inspecteur van Onderwijs in het district belangrijk dat de schoolleiders signalen van geweld tegen kinderen op welk gebied dan ook moeten kunnen herkennen om dit zo snel mogelijk te kunnen doorspelen aan de autoriteiten.
Het hoofd van de afdeling Jeugd en Zeden, Inspecteur van politie 3e klasse R. Forster, was de presentator. De verschillende vormen van kindermishandeling alsook seksueel misbruik van kinderen zijn aan de orde gekomen.

De schoolleiders van de 15 scholen die hebben geparticipeerd, werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen.
Mevrouw Matroos, de schoolleiders en de politie zijn het er unaniem over eens dat het kind centraal staat en dat elke vorm van geweld tegen kinderen moet worden aangepakt.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.