Boze ouders: “Schooldirecteur rookt zich ‘te pletter’ waar de kinderen bij zijn”

“Wij zijn meer dan woest! Er moet zo snel als mogelijk verandering komen in het gedrag van deze onverantwoordelijke man. Hij zou als oudere heer en nota bene directeur van een basisschool toch het goede voorbeeld moeten geven aan schoolkinderen.

Maar het tegendeel is het geval”. Zo reageert een groep furieuze ouders tegenover GFC Nieuws op het gedrag van H.A., directeur van een bekende basisschool in Paramaribo. Volgens de ouders rookt de directeur zich “te pletter” in het bijzijn van kleine leerlingen.

Ook een andere leidinggevende, de heer R.M. zou zich samen daaraan schuldig maken. Daarbij roken de kinderen regelmatig en noodgedwongen passief tijdens schooluren. Een arts zegt desgevraagd aan GFC dat het ministerie van Onderwijs op de meest korte termijn harde maatregelen zal moeten treffen tegen deze schooldirecteur.

Voorbeeldfoto Google

“Behalve het gezondheidsaspect is het bovendien een totaal verkeerd signaal dat deze schooldirecteur afgeeft. Hij zou moeten weten dat kinderen vaak kopieergedrag vertonen. Zien roken, doet roken. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat dit kopieergedrag een belangrijke oorzaak is voor het beginnen met roken”, legt de medicus uit.

Volgens de ouders is er een dossier opgesteld met foto’s en filmopnamen waarop de handelingen van de directeur en de andere leidinggevende te zien zijn. “Daarnaast zijn wij ook bezig een dossier af te ronden waarbij onomstotelijk aangetoond zal worden dat er zich nog veel ernstigere zaken afspelen op die school. Het is onze intentie om dit dossier te overhandigen aan de media, het ministerie van Onderwijs en eventueel de afdeling fraude van de politie”, aldus de verontruste ouders.
Bron: GFC
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.