Anoniem: Ik heb een goede vrouw en toch ben ik niet happy

Hi, ik ben Glaze. Ik woon al meer dan 30 jaar in Nederland. Ik was een soort van playboy maar nu ben ik inmiddels al 3 jaar met Melany. My Sranan beauty. Ze is een boslandcreoolse, een goede vrouw en toch ben ik niet happy.

Ik snap het niet

Ze is mooi, lief schattig en heel erg verzorgend. Succesvol ook. We wonen samen. Ze woont bij mij in. Ik ben wel verantwoordelijk voor alle uitgaven. Dat hoort zo. Ik ben haar man. Ze heeft haar eigen geld maar daar kom ik niet aan. Ik was ooit een fanatieke sporter, en daar heb ik goed van kunnen leven. Alles gaat ok. En toch ben ik niet happy. Ik snap het niet.

Ik ben 44 jaar en zij is 38 jaar. Ze is de eerste vrouw bij wie ik niet vreemd ga. Dit omdat zij en ik vrij zijn in bed en ze weigert mij niets. Ik respecteer haar want ze kwam in mijn leven op een heel moeilijk moment. Ze was er toen mijn zoon heel erg ziek was. Mijn zoon is helaas overleden en ik heb veel steun aan haar gehad. Daarom zal ik haar altijd respecteren. Maar die lobie. Die echte lobie. Dat voel ik niet.

Vorige relatie

Mijn ex, met wie ik mijn overleden zoontje heb heet Laura. Ze is een Nederlandse. We hebben ook een dochtertje. Zij is 16. Na de dood van onze zoon, 2 jaar geleden,  ging het ook heel slecht met mijn dochter. Doordat het zo slecht ging met onze meid bracht ik heel veel tijd door met Laura. Met Laura en ook soms samen met haar nieuwe man. Ze is getrouwd met een Nederlander. Hij is altijd goed geweest voor mijn kinderen. Maar ik ben er altijd voor ze. Nog steeds. Mijn meid is nu vaak bij ons. Ze houdt van Melany.

Laura is altijd best labiel geweest, ook al is ze getrouwd ze trekt veel aan mij en ik voel mij verantwoordelijk voor haar. Ik heb haar heel slecht behandeld tijdens onze relatie. Ik was jong. Ook al was ik er altijd voor de kinderen. Ik was er nooit voor haar. Emotioneel had ze het heel erg zwaar. En dan nog de ziekte en overlijden van onze zoon. Echt zielig voor haar. Ik ben trots op haar. De manier waarop ze hier toch uit is gekomen. Samen met mij en onze dochter. Het heeft ons zo sterk gemaakt.

Vorige maand hebben we toch besloten om elkaar niet meer te zien want beiden voelden we aan dat het een verkeerde richting op zou gaan. Haar man vast ook. Maar ik merk nu dat ik haar mis. Ik mis haar niet zozeer als vrouw, maar als de moeder van mijn kinderen. Ik wil graag voor haar zorgen. Ik ga niet vreemd fysiek, maar ik denk wel met mijn hart. Ik schrijf dit nu op. Misschien stuur ik het niets eens op maar ik vraag me af wat ik moet doen?

Niet happy

Mijn relatie met Melany staat op een laag pitje, ze merk dat er wat is. Maar ik zeg haar dat het komt door het overlijden van mijn zoon. Dat is indirect ook zo. Ik wil Melany niet kwijt. Zij en ik samen kunnen een succesvolle toekomst hebben. Ik ben nooit iemand geweest die zijn hart volgt, maar de laatste maand ben ik erachter gekomen dat mijn hart bij Laura is, bij mijn gezin. Ook al is ze getrouwd. Ik wil gewoon voor haar zorgen, en haar liefde geven. Ze heeft het nodig. Ze heeft zoveel verdriet. Is het liefde of medelijden? Ik weet niet wat ik voor haar voel.

Voor het eerst in mijn leven weet ik het even niet meer. Nee, toen mijn zoon overleed, wist ik het ook niet meer. Maar het zorgen voor Laura en mijn dochter gaf mij een boost. Ik wil dat niet kwijt, maar Melany ook niet. Wat moet ik doen? Moet ik eerlijk zijn tegen Melany? Ze gaat het nooit accepteren als ik haar dit vertel. Misschien komt ze er nu vanzelf wel achter. Dit gevoel dat ik nu heb is de reden waarom ik nooit van iemand wilde houden. Misschien moet ik gewoon alleen blijven?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.