15-jarige Sendrio kapt buurman

moeder Paramaribo

De politie van Moengo heeft op vrijdag 28 april de 15-jarige Sendrio D. ingesloten voor zware mishandeling.
Na de melding van de kappartij op een adres te Moengo deden de wetsdienaren de plek aan voor onderzoek.

Daar aangekomen werden partijen aangetroffen. Het bleek om een slepende burenruzie te gaan. Sendrio verwondde daarbij zijn buurman Melvin P. alias “AT” met een scherp voorwerp aan zijn rechterarm.

Onderzoek wees verder uit dat het slachtoffer in de maand februari een minderjarig buurmeisje seksueel zou hebben misbruikt. Volgens familieverklaring liep hij daags daarna demonstratief rond met een jachtgeweer in de omgeving. De familie van het meisje voelde zich bedreigd en deed toen aangifte tegen “AT”. Melvin is toen opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld ter zake bedreiging alsook illegaal vuurwapen bezit. Het onderzoek met betrekking tot het seksueel misbruik van het minderjarig meisje is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Op de bewuste dag vertelde het minderjarig meisje aan haar moeder dat Melvin, die inmiddels op vrije voeten was, haar bijna om ver heeft gereden met zijn voertuig. Toen Melvin zijn erf opreed werd hij opgewacht door de buurvrouw die hem achtervolgde en uitschold. Om erger te voorkomen reed hij het erf weer uit.
Sendrio die de scheldkanonnade volgde, pakte een scherp voorwerp en rende hiermee op het voertuig af. Hij bracht vervolgens een slag in de richting van Melvin die in het voertuig zat. Melvin liep daarbij een kap-verwonding op aan zijn rechterarm.

De buurjongen ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Het scherp voorwerp is in beslag genomen. Na medische behandeling is Melvin heengezonden.

Sendrio is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.