Video: Valga ontkent de moord op Hendrik Westbroek


Met een zenuwachtige blik kwam verdachte Valga D. de zittingszaal van rechter Siegline Wijnhard binnen.

In de beklaagdenbank zat zij bibberend met gebogen hoofd. De 44-jarige verdachte staat terecht voor brandstichting en moord op haar partner, de 71-jarige Hendrik Westbroek.

Zijn zoon keek tijdens de rechtszitting met betraande ogen naar de verdachte. Zij wordt ervan verdacht op 8 december 2016 het huis waarin zij aan de Agillalaan met Westbroek woonde in brand te hebben gestoken uit wraak. De man bevond zich in het brandende huis. De vrouw gaf toe vaak ruzie met de man te hebben gehad om problemen binnen hun relatie. Tijdens de vorige zitting heeft een heel goede kennis van Westbroek verklaard dat zij vaak van hem had gehoord dat zijn partner ruzie uitlokte en daarbij erg agressief was.

Ze zou vaak om geld gevraagd hebben en dit was reden voor de man om vaker zijn privéleven met de kennis te bespreken. “Ik was heel goed op hem. We konden alles bespreken. Waarom heeft zij het gedaan?”, vroeg de vrouw zich af in de getuigenbank.

Forensisch onderzoek heeft het vermoeden van brandstichting bevestigd. Volgens een politieagent die belast was met het onderzoek zijn er meerdere sporen van brandstichting aangetroffen. Het team dat bezig was met het onderzoek heeft geconstateerd dat er aan het hoofd van het slachtoffer een barstwond was. Ook noemde het team het opmerkelijk dat er een sleutel in een slot stak, wat vermoedens deed opkomen dat iemand kort tevoren de brand had gesticht en het huis verlaten had.

Bron: DWT

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/12/08/redactie-nederlander-hendrik-westbroek-overleden-brand/**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.