Minderjarige ‘jokt’ over verkrachting

“Ik heb haar vergeven”, zei de verdachte Alfaro A. donderdag aan kantonrechter Siegline Wijnhard. Hij moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij ervan verweten werd een minderjarige te hebben misbruikt.

Hiervan is hij vrijgesproken. Het strafbaar feit speelde zich volgens het slachtoffer af in augustus 2016 toen het meisje op bezoek was bij de verdachte. Dit is toen hij haar volgens haar eerste verklaring op een bed duwde en seksuele gemeenschap met haar kreeg. Opmerkelijk is dat het slachtoffer op de strafzitting terug is gekomen op haar beschuldigingen aan het adres van de verdachte.

Zij gaf aan dat zij voor Alfaro had gejokt, omdat zij boos op hem was. Een onderzoek van de gynaecoloog heeft daarnaast ook uitgewezen dat het meisje reeds langer dan een jaar voor augustus 2016 seksueel actief was. Openbare aanklager Claudia Bruining voerde in haar requisitoir aan dat zij de verdachte het voordeel van de twijfel moest geven, omdat het slachtoffer steeds inconsistent is geweest in haar verklaringen.

De rechter was het ook eens hiermee. Raadsvrouw Irene Lalji vroeg de magistraat om een verzoek richting het Openbaar Ministerie te doen gaan om begeleiding voor het kind te zoeken. Zij vreest dat als dit niet gebeurt, meerdere mensen later beschuldigd zullen worden door het kind. Alfaro heeft het slachtoffer vergeven. In zijn laatste woord benadrukte hij dat hij altijd bereid was het kind hulp te bieden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.