Anoniem: Het leven met mijn man gaat niet

man Suriname

Ik ben Janet en ik ben 24 jaar. Ik heb twee kids van twee verschillende vaders. Mijn zoontje die is bij zijn vader. Hij woont bij de moeder van mijn ex, dus bij zijn oma. Ik heb ook een meisje. Zij blijft wel met mij. Ik heb meerdere problemen maar ik zal over mijn relatie praten. Het leven met mijn man gaat niet.

Stress

Ik zit in een relatie waar ik me niet gelukkig voel. Ik ben al 4 jaar met Glenn en het gaat niet. Ik weet echt niet meer wat te doen ik stress en ik heb vervelende gedachten alleen door stress.

Ik denk dat hij altijd al rommelde met anderen maar ik wist het niet. Op een dag waren mijn man en ik thuis en een dame is via een open raam naar binnen gesprongen. Ik mocht niks zeggen van hem. Ik heb niks met die dame gedaan. Ik wist dat ze me dan zouden opsluiten. Want ik zou der ongeluk geven. Toch denk ik dat ik toen had moeten optreden want nu lijkt het alsof ik dom ben.

Ik ben toen bij mijn moeder gaan inwonen. Ook daar zijn er problemen. Ik heb een broer die PCS patient is en hij wil me dood maken. Hij hallucineert. Mijn broer is echt gek. Hij slaat en mishandelt mij. Hij wil mij doodmaken. Hij heeft zelf geprobeerd om mijn dochtertje te misbruiken. Dus bij mijn ouders wonen is onmogelijk. Zodoende verhuis ik steeds heen en weer met mijn kind. Mijn man vraagt me om vergeving en dan denk ik weer van ja, door de problemen kan ik niet bij mijn ouders blijven dus ik blijf dan terug gaan naar hem.

Verschillende vrouwen

Maar hoe moet ik leven met mijn man. Hij doet steeds weer hetzelfde. Hij gaat met verschillende vrouwen en hij zegt ze dat hij geen vrouw heeft. Hij vertelt ze dat hij mij heeft als dienstvrouw in huis heeft. Hij zegt ze vaak dat ik dom ben omdat ik mijn school niet heb afgemaakt. Maar ja, ik weet het echt niet meer.

Zijn mensen accepteren me niet omdat ze vinden dat ik een Saramaccaner ben en ook omdat ik geen schoolpapieren heb. Ze vertellen zoveel leugens over mij en dan maakt hij weer ruzie met mij.

Ik stress omdat ik geen hoop meer heb. Ik heb geen onderdak en ik heb geen baan meer. Ik werkte wel ergens waar ik een verpleegassistente opleiding kon volgen. Ik heb daarvan ook een certificaat behaald maar door mijn man ben ik mijn baan kwijtgeraakt.

Ik heb al problemen thuis bij me ouders en mijn zieke broer dus ik dacht dat ik liefde zou krijgen van Glenn. Maar hij blijft maar dezelfde dingen doen. Hij accepteert me niet dat weet ik. Hij praat nooit vrij met mij. Als hij op het werk zit belt hij mij zelden. Als ik hem ’s morgens niet app, appt hij mij ook niet om te vragen hoe ik heb geslapen.

Depressie

Ik voel me zo down. Ik ben echt kapot. Ik had echt gehoopt dat ik gewaardeerd zou worden. Ik zie gewoon geen andere uitweg. Daarom blijf ik maar bij hem. Hij praat altijd positief over zijn exen. Over mij praat hij alleen maar negatief. Hij geeft me nooit het gevoel dat ik zijn vrouw ben.

Ik kan echt niet meer ik heb mijn privacy niet. Ik mag nergens gaan. Als ik wegga wordt hij gebeld door zijn familie. Ze wonen ook hier op het erf.  Als ik thuis kom met een taxi, dan bellen ze hem dat een man me heeft thuisgebracht. Hij gelooft zijn familie eerder dan mij.

Ik kan me niet voorstellen hoe de mens zo wreed kan zijn. Zonder dat hij me vraagt maakt hij ruzie. Het is zo ver gekomen dat ik de politie voor hem had gebeld omdat ik alles zat was. Hij heeft zijn familie nooit verteld wat hij me aandoet maar wel vertelt hij ze dat ik slecht ben.

Advies gevraagd

Mijn verhaal is lang, ik weet het. Dus wat ik eigenlijk wil is advies en hulp. Ik weet het zelf niet meer. Ik heb geen baan en wil graag werken. Als iemand mij hulp kan bieden ga ik het op prijs stellen. Ik heb meer ervaring in thuiszorg werk. Ik woon wel nog steeds in bij hem maar het voelt niet alsof ik een man heb. Ik voel me echt eenzaam. Ik heb totaal niemand. Dus wat ik vraag is jullie advies en hulp. Alvast bedankt. Janet

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.