50 smart televisietoestellen gestolen

Richard Naapo, Miguel Cabenda, Kevin Van Bossé en Otmar Reumel zijn alle vier donderdag veroordeeld voor het wegnemen van een 50-tal smart televisietoestellen uit een magazijn aan de Drambrandersgracht.

Het strafbaar feit speelde zich af tussen 30 september en 12 oktober 2016. Naapo moet 18 maanden brommen, terwijl zijn comparant Van Bosse een jaar kreeg. Cabenda, die als het brein achter de inbraak werd aangemerkt, werd veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar en 3 maanden. Wat Reumel betreft, kreeg hij een celstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Deze veroordeelde is slechts schuldig bevonden voor het verkopen van een aantal van de gestolen televisietoestellen. De benadeelde was ten tijde van de diefstal uitlandig en ontdekte de diefstal bij terugkeer.

Naast de tv’s hebben de verdachten ook 24 recorders, tv brackets en andere spullen weggenomen. Naapo kwam eerst in beeld, maar ontkende de diefstal te hebben gepleegd. Volgens hem had hij 4 tv’s van Cabenda ontvangen om te verkopen.


(Voorbeeldfoto)

In ruil hiervoor zou hij wat ‘lekkers’ krijgen. De toestellen moest hij voor SRD 800 per stuk verkopen. Volgens Cabenda was hij door een zekere ‘Money’ benaderd om de inbraken te plegen. Zo zijn zij tot 3 maal toe naar het magazijn geweest en zijn de spullen via de vliering weggedragen. Kantonrechter Siegline Wijnhard benadrukte bij de motivering van haar vonnis dat zij ervoor gekozen heeft een hogere straf toe te kennen aan Cabenda, omdat de benadeelde enorme schade door de strafbare handelingen heeft geleden.

Tegen deze inbreker had het OM een celstraf van 18 maanden gevorderd. Volgens de magistraat is Cabenda, na in eerste instantie alles te hebben bekend, achteraf teruggekomen op zijn eerder afgelegde verklaring. Echter ging zij voorbij hieraan, omdat Naapo ook een overeenkomstige verklaring heeft afgelegd.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.