Nerkust roept de politie voor de leerkrachten

Marcelino Nerkust, voorzitter van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB), voelde zich donderdag op een drukbezochte algemene ledenvergadering in het nauw gedreven door leden die naar zijn mening de orde aan het verstoren waren.

Hij riep op gegeven moment de hulp van de politie in, maar die arriveerde anderhalf tot twee uur later toen de alv al voorbij was.

Er ontstond donderdag tumult na de mededeling van Nerkust dat het volledige herwaarderingstraject pas eind juni zal worden uitgevoerd. “Ik ben lid. Laat de politie me verwijderen”, riep een leerkracht zwaaiend met zijn lidmaatschapskaart. De hel brak letterlijk los en de leden riepen van alles en nog wat staande de vergadering. “Laten we een vuist vormen.

Het is nu of nooit”, riepen enkele rebellerende leerkrachten in koor.

Ondanks de rumoerigheid zette Nerkust de vergadering voort met een handjevol leerkrachten die in de zaal waren gebleven. Een groot deel van de leden was morrend weggelopen. Echter, de rust keerde niet terug. Terwijl de voorzitter nog sprak, riepen ontevreden leden allerlei dingen door de vergadering. Dit was reden voor Nerkust om de sterke arm erbij te halen, maar de zonen van Hermandad kwamen na anderhalf tot twee uur aanrijden. Op dat moment was de vergadering al ten einde en was de persconferentie gaande.

De KOB-voorman zegt dat hij een rumoerige vergadering zag aankomen, omdat naar zijn informatie personen naar de vorige vergadering waren gestuurd om de sterkte van die bijeenkomst te peilen.-.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.