Meeste scholen in Saramacca en Nickerie dicht!

leerkracht

De strijd tussen de leerkrachten en de autoriteiten wordt met de dag heftiger. Ook de opkomst van de onderwijsgevenden in Stichting Mata Gauri wordt steeds groter.

Dit weergeeft de intense ontevredenheid waarmee de leerkrachten dagelijks worstelen. Zij gaan door totdat de chaos binnen het onderwijsveld verholpen wordt. De algemene ledenvergadering (alv) wordt in dit kader vandaag voortgezet om 08:00 uur op de voornoemde locatie. De stagnatie binnen het onderwijs neemt steeds toe.

“Vijftig procent van de scholen in de binnenstad is gesloten! De meeste scholen in het district Saramacca zijn gisteren lamgelegd.

Ahilia Welles

Ook in het district Nickerie is dit het geval. De scholen in Paramaribo zijn in de ochtenduren open voor een uur of drie, maar daarna sluiten zij ook. Een deel van de leerkrachten gaat wel werken, maar een groot deel meldt zich aan op Mata Gauri.

De scholen kunnen op een gegeven moment niet de volle uren draaien. Hierdoor is de directie genoodzaakt om de deuren te sluiten.” Dit zegt Ahilia Welles, shopsteward van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), tegenover Dagblad Suriname.

Hoe meer tijd de autoriteiten in beslag nemen om de knelpunten van de onderwijsgevenden op te lossen, des te langer zal de staking aanhouden. Het is de regering die hieraan een eind kan maken. “Zolang er geen oplossing is, gaan wij door!”
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.