Geen school vandaag? Valies vraagt samenleving voor begrip

onderwijs Suriname

Geen gespierde taal, maar een beheerste en kalme Wilgo Valies die na de goed bezochte ledenvergadering van woensdag in Mata Gauri in alle rust verklaarde ook bereid te zijn tot dialoog met de regering.

Hij schroomt er niet voor om de eerste stap tot toenadering te maken.
Valies gaat zo ver door te besluiten om de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, te bellen. Dinsdag was het de bewindsman die bijna smekend via de staatszender SRS opriep tot dialoog. Hij beloofde de leerkrachten dat fouten gecorrigeerd zullen worden.

Intussen gaat donderdag de derde stakingsdag in voor leerkrachten die lid zijn van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Dat heeft de ledenvergadering woensdag beslist. “Voor ons is het belangrijk dat er een oplossing komt. We zijn al een poos bezig met de invoering van het herwaarderingsprogramma. Vandaar het harde besluit om het werk niet te hervatten.” Toch stelt Valies dat zijn leden geen dag langer willen wachten op een oplossing.

Hij vraagt de samenleving om begrip, vooral omdat de staking invloed heeft op de gezinnen. “De kinderen zijn thuis en er moet in sommige gevallen extra oppas worden betaald. Als het aan ons ligt, is er binnen een dag een oplossing. Wij kijken uit naar een reactie van de werkgever.” De bond heeft afgezien van een tweede schrijven dat dinsdag verstuurd zou worden naar de regering. Vrijdag was er al een brief verzonden.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.