Leerkrachten: ‘Wij gaan NIET aan de slag’

“Het geduld van de leerkrachten is op. Wij gaan niet aan de slag. We gaan aan de slag als de herwaardering is ingevoerd. Men kan doen wat ze hebben willen”, zei Wilgo Valies op vastberaden toon dinsdag tijdens een persconferentie in Mata Gauri.

Van de felle minister Robert Peneux was dinsdag in Bakana Tori niets te horen. Hij zwaaide niet met maatregelen tegen leerkrachten die vanaf dinsdag het werk hebben neergelegd uit onvrede dat de beloofde herwaardering is uitgebleven of in andere gevallen verkeerd is uitgevoerd.

Peneux: “Ik vertrouw erop dat uw zaken worden gerealiseerd. Ik weet van de problemen over uw loon.” Volgens de informatie van de minister was 50 procent van de basisscholen dinsdag gesloten. De technische scholen hebben redelijk goed gedraaid. In Saramacca waar de ALS sterk vertegenwoordigd is, waren op drie scholen na alle muloscholen dicht. Peneux zegt dat het ministerie landelijk zal nagaan welke scholen niet opengesteld waren.

Bij de acties van de leerkrachten vóór de paasvakanties zei een ‘krasse’ Peneux nog dat het principe van ‘no work no pay’ zal worden toegepast op leerkrachten die actievoeren. Echter, die felheid heeft nu plaatsgemaakt voor een smeekbede. “We moeten dit lopend schooljaar redden. Ik sta open om met BvL en ALS in dialoog te treden”, zei Peneux op haast smekende toon dinsdag.

De minister zegt dat de gegevens van 8.250 leerkrachten handmatig via de loonadministratie verwerkt zijn. “Heb vertrouwen dat uw zaken gerealiseerd worden. Wij zullen er alles aan doen om fouten te corrigeren.

Ik sta garant dat uw loon wordt gecorrigeerd. Laat de toekomst van de jeugd niet verloren gaan. Laten wij nuchter en rationeel de gemaakte fouten corrigeren”, zei Peneux via de staatszender.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.