Anoniem: Om mijn moeder ben ik dit leven zat

Goede dag lezers. Ik ben Cilla en ik ben 20 jaar. Ik weet niet waar ik moet beginnen maar ik zit echt met een probleem die mij laat stressen en ik heb vaak slapeloze nachten. Om mijn moeder ben ik dit leven zat.

Het is zo: Ik heb een moeder die mij nauwelijks ondersteunt. Ik had in het begin een vriendje dus ze vond dat hij alles voor me moest doen. Hij was ook schoolgaande dus hoe kon hij iets voor me doen? Ik beëindigde die relatie zodat mijn moeder me kon ondersteunen. Toch hielp ze me niet.

Als ik haar om bus-geld vroeg gaf ze me het met veel gepraat en scheldwoorden. Ze gaf me wel elke dag te eten. Maar als het om geld ging voor de school en stencils was het een probleem. Gelukkig dat een vriendin brood voor me kocht en stencils voor me betaalde en ze gaf me soms bus-geld. Ik moest steeds bedelen zodat ik mijn studie kon afmaken op de middelbare school.

Zolang ik haar geld vroeg zei ze dat ik een vriend moet zoeken of nemen die mij kan ondersteunen want ze kan me niet altijd helpen. Ik vroeg haar geen geld meer en bleef ik afhankelijk van mijn vriendin. Ik kon toen niet werken omdat ik veel moest studeren want ik wilde mijn diploma graag hebben. De middelbare school was zwaar.

Ik kwam in contact met mijn vader toen ik in de laatste klas zat van de middelbare school. Hij gaf me om de 3 maanden geld voor school en dat geld dat hij me gaf was meer dan genoeg voor de school. Uit dat geld moest ik mijn moeder ook geld geven want ze vond dat ik eet en drink.

Toen ik geslaagd was leerde ik een heer kennen die alles voor mij kon doen maar doordat mij moeder veel druk op hem zette om mij te verzorgen is de relatie stuk gegaan. Ze wil gewoon dat ik met iemand ga om het geld. Ik heb opgemerkt dat mijn moeder pas van mij houdt wanneer ik geld krijg van mijn vader. Want dan weet ze het dan is ze die dag alleen lief.

Deze situatie maakt mij gek. Mijn moeder heeft een aantal keren aan me gezegd dat ik moet verhuizen. Waar moet ik dan gaan? Houdt me moeder wel van mij? Als ze echt van me hield zou ze mij die volle ondersteuning geven die ik nodig heb. Ik zit nu op de universiteit en ik heb me eigen studie betaald en zelf mijn boeken gekocht. Mijn moeder heeft me al 6 jaren geen geld gegeven. Maar steeds wanneer ik slaag of over ga doet ze zo trots.

Ik ben nu heel moe van dit alles. Ik wil een einde maken aan mijn leven. Het is nu echt te veel voor mij. Ik had haar geld geleend want ze vond dat ze geen geld had en een paar dagen geleden vroeg ik haar dat geld want ik moet stencils kopen voor school. Ze zei toen: Dat geld ga ik je niet terug geven want het is kostgeld. Je eet en je drinkt. Mijn moeder verdient voldoende en ze helpt wel mijn broers.

Ik wil echt verhuizen maar omdat ik studeer en soms tot 5 uur op school ben kan ik niet werken. Ik kan geen eigen huis huren. Waarom leef ik dan? Met dat wat ik krijg van mijn vader overleef ik het om mijn studie te betalen. Ik geef mijn moeder vaak zomaar geld. En toch doet mijn moeder zo. Mijn moeder en vader zijn sinds ik 6 jaar ben uit elkaar. Ik heb mijn vader niets verteld, want hij gaat niks kunnen doen. Mij stiefmoeder accepteert mij niet. Dus bij hem wonen kan ook niet.

Ik ben echt moe om te leven. Ik ben ongelukkig. En ik loop al jaren rond met zelfmoord plannen. Als jullie horen dat een dame van 20 zelfmoord heeft gepleegd met onbekende reden dan ben ik het.

Ik heb niemand mijn situatie nog verteld. Omdat ik erg gevoelig ben en ik zal dan gaan huilen. Hierdoor kan de kans groter worden om zelfmoord te plegen. Ik hou van mijn moeder en daarom heb ik geen van haar familieleden iets verteld. Anders zullen ze haar afstoten. Ik heb advies nodig want ik ben het al zat. Pricilla. Alvast bedankt!