Vader praat over moord op dochter Xiomara Emid en haar gezin

Vader Michel Emid is niet verbaasd dat het gezin van zijn dochter, schoonzoon en hun kinderen door een misdrijf is omgekomen.

Volgens hem leefden zijn dochter Xiomara Emid en haar man Donovan Amattohar in onmin met elkaar. “Hij deed dingen in de privésfeer, waarmee Xiomara het niet eens was. Ik had haar gewaarschuwd voor deze jongeman, maar zij wilde hem niet verlaten en zei dat ze van hem hield.”

Ook wilde zijn dochter niet dat haar kinderen zouden opgroeien met een stiefmoeder of stiefvader. Toch scheen ze van plan te zijn geweest haar man te verlaten.

Lijkschouwing vrijdag heeft uitgewezen dat er sprake is van misdrijf. Uit betrouwbare bron is vernomen dat er een schotwond geconstateerd is aan het hoofd van de vrouw, die, vreemd genoeg er redelijk ontspannen bij lag. Haar lichaam was in tegenstelling tot dat van de andere gezinsleden niet helemaal verbrand. Volgens het sectierapport waren de slachtoffers al overleden toen de brand uitbrak.

Het huis aan de Reebergweg te Tamanredjo in Commewijne brandde dinsdagochtend rond half vijf af met de gezinsleden erin. De vader onthult dat Donovan in februari had geprobeerd om de eenjarige Tafiq dood te schieten, omdat het kind niet door hem verwekt zou zijn. Hij is ervan overtuigd dat Donovan zijn dochter en hun kinderen heeft doodgeschoten en vervolgens het huis in brand heeft gestoken. Daarna heeft hij zichzelf van kant gemaakt.

Buren van het gezin Amattohar vroegen zich direct na de brand verbaasd af, hoe het mogelijk is geweest dat de mensen de brandende woning niet hebben kunnen verlaten. Die vraag kwam op, omdat het huis bijvoorbeeld geen dievenijzer had en normaliter makkelijk toegankelijk was en uitbreken geen probleem hoefde te zijn. De verkoolde lijken zijn in één kamer gevonden. Vader, moeder en een kind lagen op een verbrande matras, terwijl het andere kind niet ver van hen is aangetroffen. De politie heeft patroonhulzen op de vloer gevonden.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.