Bekendmaking vanuit het ministerie: Dinsdag begint de school!

De paasvakantie eindigt formeel op 30 april. Maandag 1 mei is echter een nationale vrije dag in verband met Dag van de Arbeid. De scholen op basisniveau (GLO, SO), voortgezet onderwijs op junioren niveau (mulo; dag- en avondscholen, LBO; dag en avond, VSO) beginnen op 2 mei.

Het voortgezet onderwijs op senioren niveau (Natin, Havo, VWO, IMEAO, SMO, AMTO, SMMBO) gaat op 3 mei van start.

Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon geeft aan dat alle geplande schoolonderzoeken en repetities volgens schema normaal voortgang zullen hebben. Zij roept leerkrachten, leerlingen en andere functionarissen binnen het onderwijsproces op, zich op 2 mei aan te melden op hun scholen of posten. De directeuren, onderdirecteuren en schoolleiders moeten de scholen openstellen en alles volgens hun activiteitenschema of roosterprogramma voltooien.

“Onderwijsgevenden, ouders c.q. verzorgers, het is van eminent belang dat na lange arbeid een schooljaar succesvol wordt afgerond.


(Lees hier de bekendmaking vanuit het Ministerie)

Het kind staat centraal in de ontwikkeling en heeft recht op onderwijs”, schrijft Bennanon, die hoopt op de “onverbiddelijke steun” om dit schooljaar te kunnen afronden.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.