Anthony Nesty is in Suriname

De Olympische gouden medaillewinnaar Anthony Nesty, bekend als de Golden Boy, heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo. Dit meldt het ministerie vrijdag in een persbericht.

Nesty is de ambassadeur voor zwemmen in de Verenigde Staten van Amerika en is daar reeds negentien jaar bezig met het professioneel begeleiden van zwemmers.

The Golden Boy samen met Joan Dogojo van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Ook is hij de hoofdcoach aan de University of Florida. De minister was enthousiast over het bezoek van de topzwemmer en bekijkt mogelijkheden om gebruik te maken van zijn deskundigheid bij het ontwikkelen van de zwemsport in Suriname.

De Surinaamse held heeft aangegeven bereid te zijn om zijn deskundigheid te delen met vooral jongeren. De Golden Boy groeide in 1988 uit tot een nationale held toen hij bij de Olympische Spelen in 1988 de gouden medaille won bij het onderdeel 100 meter vlinderslag.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.