Redactie: Wandana S. kocht haar diploma voor 10.000 SRD

Wandana S. wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting ten nadele van het Minowc. De verdachte verklaarde woensdag op de zitting dat zij SRD 10.000 heeft betaald aan een zekere heer om een diploma (MO-A) in orde te maken.

Deze verdachte, die eerder een LO- leerkracht was, heeft binnen de kortste tijd haar diploma behaald en verzorgde aan de hand daarvan het vak Aardrijkskunde. Het is niet bekend hoe het ministerie achter deze frauduleuze handeling is gekomen.

In verband met dit onderzoek werd woensdag de getuige M. gehoord. Zij is onderwijzeres en verklaarde dat zij de verdachte van kleins af kent. Ook zijn ze familie van elkaar.

De getuige verklaarde dat zij Wandana heeft benaderd om haar te helpen om aan een baan te komen binnen het ministerie. Zij had haar MO-A diploma al. Beiden hebben met elkaar afgesproken en ze stapten naar het ministerie aan de Kafiludinstraat met kopieën van diploma’s en cijferlijsten.

Volgens de getuige heeft zij haar stukken aan de verdachte afgestaan, omdat zij naar het toilet moest. Vreemd vond zij wel dat toen zij na het toiletbezoek terugkwam de verdachte haar te kennen gaf dat zij de stukken reeds heeft afgestaan. Zij kende iemand die haar zou helpen. Volgens de getuige zijn ze daarna vertrokken. Op een dag werd zij door de politie gebeld.

Zij moest met haar cijferlijst en diploma naar de politie. “Ik stond er versteld van. Ik ben niet op die zelfde dag geweest, omdat ik overstuur was.” Zij werd geconfronteerd met een andere cijferlijst en een diploma. “De cijfers waren identiek maar de namen en de geboortedatum kwamen niet overeen. Ik schrok en vroeg mezelf af wat er precies aan de hand was. Ik herkende meteen de naam van haar.” De getuige wist niet hoe Wandana aan haar stukken kwam.

De getuige had intussen al een baan. Wandana verklaarde op de zitting dat zij de stukken nooit in ontvangst heeft genomen. Zij is inderdaad samen met de getuige naar het ‘LBO complex’ geweest om te solliciteren. Zij zou een goed woordje doen, zodat de getuige spoedig aan een baan zou komen. Uit boosheid begon de getuige heel hard te zuchten.

De rechter attendeerde de getuige om niet naar de verdachte te kijken en zich rustig te houden. Op de vragen van advocaat Vishal Rambharos antwoordde de getuige dat zij de stukken aan de verdachte had overhandigd niet met de bedoeling om het te vervalsen. De verdachte verklaarde dat zij SRD 10.000 heeft betaald omdat zij SRD 500 per maand meer zou verdienen. Dit deed zij, omdat zij na het overlijden van haar man in financiële nood verkeerde. Zij kon de school zelf afmaken, maar omdat zij geen oppas had voor haar dochter, heeft zij voor de kortste weg gekozen. Op de vraag van haar advocaat verklaarde de verdachte dat zij nimmer die SRD 500 extra heeft ontvangen.

Op 14 juni wordt de verdere behandeling voortgezet. De verdachte is door de rc in vrijheid gesteld. Zij werd door de rechter aangezegd om aanwezig te zijn.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.