Redactie: Na de vakantie geen onderwijs?

valies Suriname

Leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leraren Suriname (ALS) hebben woensdag tijdens een besloten bondsvergadering in Mata Gauri unaniem besloten om na de paasvakantie geen les te geven.

Dat blijft zo totdat de regering zich ‘correct opstelt’ naar de groep en afspraken die gemaakt zijn rondom de herwaardering zoals toegezegd worden nagekomen. De lessen zouden dinsdag 2 mei weer aanvangen.

Bondsvoorzitter Wilgo Valies zegt dat het moeilijk was om de leden tot bedaren te brengen, omdat ze “helemaal ontstemd” zijn over de gang van zaken.

Wat de leerkrachten het meeste stoort zijn de afspraken die zijn gemaakt over salariscorrecties als onderdeel van het herwaarderingsprogramma. “Sommige leerkrachten hebben niets daarvan gemerkt of hebben zelfs minder dan verwacht ontvangen”

Mensen hebben gerekend op een verhoging en hebben afspraken lopen.” Het bestuur van de onderwijsbonden bereidt een brief voor om de regering donderdag nog formeel op de hoogte te stellen over het genomen besluit.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.