Redactie: Brandstof wéér omhoog!

brandstof Suriname

De gasolineprijs bij de SOL-servicestations is de afgelopen nacht verhoogd. Veel automobilisten werden vanmorgen verrast met de nieuwe prijs van SRD 6,03 per liter ongelode benzine.

Voor ongelode benzine met additieven moet nu SRD 6,16 worden neergeteld voor een liter. De pompprijs voor diesel is SRD 5,13. Bij Gow2 kost een liter gasoline nu SRD 6,02 per liter.

In tegenstelling tot de voorgaan keren heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) geen ruchtbaarheid gegeven aan de prijsaanpassing. Doorgaans wordt de ministeriële beschikking waarin de nieuwe brndstofprijzen zijn vastgelegd direct naar de media gestuurd. Tot vanmorgen had deze beschikking de Ware Tijd nog niet bereikt.

In reactie hierop stelt handelsminister Ferdinand Welzijn tegenover de krant het volgende: “De overheid bepaalt de benzineprijs niet meer. Wij krijgen de prijsopgave van de maatschappijen, verifiëren en de prijs wordt zoals overal ter wereld door de importeur vastgesteld. Het ministerie publiceert dus geen beschikking meer”. “De overheid heeft dus geen ruimte om de consument verder te subsidiëren”, voegt de bewindsman er aan toe.

De verhoging van de benzineprijs begin deze maand naar SRD 5,89 per liter leidde tot massaprotesten tegen de regering. Een deel van de vakbeweging die de betogingen heeft geleid heeft de regering opgeroepen de prijsaanpassing terug te draaien.

Ook was er een ultimatum van 48 uur gesteld om dat te doen. De actievoerende vakbonden stellen pas weer met de regering om de tafel te zullen gaan wanneer de eerdere verhoging was teruggedraaid. Nu is er een tweede verhoging bijgekomen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.