Video: Koning Willem-Alexander 50 jaar!


Het is vandaag Koningsdag en dat betekent dat koning Willem-Alexander jarig is. De koning viert zijn vijftigste verjaardag en doet dat in Tilburg.

Hij is in het gezelschap van een groot deel van zijn familie, onder wie koningin Máxima en zijn kinderen.

De koninklijke familie arriveert rond 11.00 uur per trein in Tilburg. Hij wordt op het station ontvangen door burgemeester Noordanus en later op de dag nog toegezongen door Guus Meeuwis.

Ter ere van zijn vijftigste verjaardag geeft Willem-Alexander morgenavond een bijzonder verjaardagsdiner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Daarvoor zijn 150 Nederlanders uitgenodigd die net als hem een ‘kroonjaar’ te vieren hebben.

Onze verslaggever Sander Paulus sprak deze week met drie genodigden en volgde hen tijdens een lesje etiquette van deskundige Jan Jaap van Weering.
Gisteravond was op RTL 4 een openhartig interview met koning Willem-Alexander te zien. Daarin vertelde hij onder meer over zijn jeugd, gezin en het tragische overlijden van zijn broer.

Hij omschreef zichzelf als emotioneel, vasthoudend en veeleisend en in zijn jeugd als een brutale, vervelende puber. Tegenwoordig zit hij beter in zijn vel en voelt hij zich op zijn gemak, zo vertelde de koning aan Wilfried de Jong in het vraaggesprek op de Eikenhorst.

Toen Willem-Alexander sprak over prins Friso deed hij dat met tranen in zijn ogen. “Ik heb altijd hoop gehad”, vertelde hij onder meer.

De koning had van tevoren zelf aangegeven dat zijn persoon centraal moest staan en niet zijn nu bijna 4-jarige koningschap.

Voor wie de hoogtepunten van het interview terug wil kijken, heeft de redactie van RTL Nieuws deze zes-minuten durende selectie gemaakt. De video kunt u boven in beeld bekijken.
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.