Redactie: Hofwijks: ‘Ze gaan ons niet kunnen tegenhouden!’

Curtis Hofwijks, leider van ‘We Zijn Moe’, is niet te spreken over het verbod om het Onafhankelijkheidsplein aan te doen.

Hij is van plan om de volgende keer gewoon naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan. Hij laat zich door niemand tegenhouden. “Het Plein is van het volk en niet van de president. Het land is ook niet van de president,” zei Hofwijks tegen de massa dinsdagmiddag.


Hofwijks vindt dat om onduidelijke redenen districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost geen toestemming heeft gegeven aan de organisaties om van Kerkplein naar het Onafhankelijkheidsplein te lopen. Er is schriftelijk protest aangetekend hierover bij president Desi Bouterse. Een kopie van het schrijven is overhandigd aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De actieleiding gaat ook een kort geding aanhangig maken tegen de Staat. Aangevoerd wordt dat fundamentele grondrechten, verankerd in de grondwet, worden vertrapt.

“De hele stad is afgesloten om mensen te ontmoedigen deel te nemen aan de protestmanifestatie,” concludeerde Hofwijks. Hij wil weten om welke veiligheidsaspecten de route van de protestmars is gewijzigd. Volgens Hofwijks wordt het weer op een confrontatie aangestuurd. De volgende keer zal hij voorbereid zijn om toch naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan. Hoeveel ongewapende, weerloze burgers kan de politie oppakken, vraagt Hofwijks zich af.

Hofwijks merkte op dat geen vergunning is gegeven voor het Onafhankelijkheidsplein, omdat de regering bang is voor de massa. “Maar ze gaan ons niet tegen kunnen houden de volgende keer. Wij gaan gewoon naar het Plein en niemand zal ons kunnen tegenhouden. Ik kom voorbereid de volgende keer,” kondigde Hofwijks aan. Hij merkte op dat als de regering niet wil dat mensen op straat komen, dan moet het land goed bestuurd worden.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.