Video: Over de dood van de 3-jarige Djaylen


(Bovenstaande video legt uit waarom u NOOIT een kind alleen in de auto moet achterlaten!)

“Ik heb mij geen moment afgevraagd hoe dit heeft kunnen gebeuren, omdat ik positief denk over mijn broer”, zegt R. Gorissen, moeder van de driejarige Djaylen die vrijdag door een vergissing van zijn oom op bizarre wijze om het leven is gekomen.

De oom, haar broer, was vergeten om zijn neefje onderweg naar het werk bij de oppas af te zetten, met als gevolg dat Djaylen in de afgesloten auto achterbleef. Toen de oom zich dat realiseerde was het al te laat: het knaapje bleek door zuurstofgebrek in het hete voertuig om het leven te zijn gekomen.

“Ik heb mijn broer vergeven, omdat ik zelf vind dat hij niet bewust heeft gehandeld”, zegt de moeder in gesprek met de Ware Tijd thuis bij haar. Haar broer woont op hetzelfde erf, maar op het moment van het gesprek was hij niet thuis. “Onze vader heeft mijn broer voor zijn overlijden op het hart gedrukt om goed naar mij om te kijken en dat heeft hij altijd gedaan. Hij is een heel zorgzame broer. Ik heb dus geen reden om negatief over hem te denken. Ook in dit geval niet.”

“Djaylen was mijn zonneschijn en de lieveling van mijn broer. Hij beschouwde hem net als zijn eigen kind.” De kleuter werd haast iedere dag door zijn oom afgezet bij de oppas in de omgeving, maar op woensdag en donderdag hoefde zijn moeder niet naar het werk, dus bleef hij thuis. Vrijdag moest hij weer naar de oppas. “Ik heb hem zoals gewoonlijk achter in de auto gezet. Hij was ’s morgens altijd klaarwakker en levendig. Die dag ook.” Haar broer heeft gezien toen zij het kind in de auto plaatste.

Voor op het erf staat de auto waarin het bizarre geval zich heeft voorgedaan. Het gebeurde heeft de oom dusdanig getraumatiseerd, dat hij voorlopig niet durft te zitten in zijn auto.


(Voorbeeldfoto)

Hij is onder behandeling van een psychiater en krijgt geestelijke ondersteuning van zijn familie. Het jongetje wordt hoogstwaarschijnlijk de komende week begraven. De moeder heeft nog een zoon van elf.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.