Redactie: Ik ben nog niet ready voor een gezin, waarom zeurt iedereen?

Ik heet Disjano. Ik ben pas 34 jaar. Is dat oud om vader te worden? Dat is de vraag die ik iedereen wil stellen want ik begin het een beetje zat te worden dat iedereen vraagt wanneer ik aan kinderen wil beginnen. Inclusief mijn vriendin Julia.

Ze heeft al eens gezegd dat ze stiekem gaat stoppen met de pil. Ik vond het geen leuke opmerking van haar. Zo erg zelfs dat telkens wanneer we seks hebben ik haar vraag of ze de pil niet vergeten is. Dus ik vraag het haar de hele week door. Wat mij betreft gebruiken we een condoom want ik geniet helemaal niet meer. Is niet leuk voor haar want we krijgen er steeds ruzie over. Zij is 28 jaar. Ze is nog aan het studeren en ik ben wel al aan het werk. Maar ik wil van mijn leven genieten.

Ik hoor, dat ik egoïstisch ben, dat ik niet van haar hou en al dat soort dingen. Ik word ook boos op haar want ik vind dat ik klaar moet zijn voor een kind. Mijn familie in Suriname praat over niets anders. Aan de ene kant vinden ze het stoer dat ik de oom ben met wie ze lekker kunnen chillen. Ik ga vaak bij ze. Neem lekkers mee en verwen ze. Als ik drie kinderen had dan kon ik dat niet meer.

1 oom, broertje van mijn moeder, vroeg me onder 4 ogen of ik een homo was. Want ik wil geen kinderen. Het is niet zo dat ik geen kinderen wil. Ik wil ze nog niet. Het past nu niet in mijn leven.

Ik vind het lastig dat ik gedwongen word door de mensen om mij heen. Vraag aan jullie: Moet ik maar gewoon tegen mijn vriendin zeggen dat ze moet stoppen met de pil? Misschien komen die vader gevoelen vanzelf wel als de baby er is? En wat als ik het niet wil?

Moet ik dan tegen mijn vriendin zeggen dat ze maar een andere man moet zoeken? Dat zegt ze zelf ook. Dat ze wel kinderen met iemand anders gaat maken. Ze weet niet dat ze me juist afstoot met dat soort opmerkingen. Ik weet dat ze veel van me houdt maar het is nog niet te laat voor haar om weg te gaan en moeder te worden.

Weten jullie, het maakt mij niet uit. Mijn broer zegt dat ze niet de ware is want anders wilde ik zeker wel kinderen na 7 jaar. Zolang ken ik haar al. Ik weet het niet. Ik voel wel die druk van iedereen. Hoe moet ik hiermee omgaan? Thanks. Jullie mogen ook gewoon eerlijk zeggen als jullie vinden dat ik egoïstisch ben, want ik voel me soms wel egoïstisch.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.