Redactie: 89-jarige bejaarde vrouw 4 jaar de cel in voor moord

politie Paramaribo

De rechtbank in Amsterdam heeft een 89-jarige vrouw veroordeeld tot vier jaar celstraf wegens het doodsteken van haar echtgenoot.

Hoewel Antonia M. tijdens de rechtszaak ontkende begin 2015 haar man Evert Bieshaar (88) te hebben doodgestoken, kan volgens de rechtbank niemand anders dan de verdachte de daad hebben gepleegd.

M. stelde tijdens de inhoudelijke behandeling, twee weken geleden, dat ze op de bewuste dag tijdens het koken van soep een harde klap hoorde.

Toen ze ging kijken, zou haar echtgenoot volgens haar zijn gevallen. Ze voelde geen hartslag meer en was teruggekeerd naar haar pan met soep.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vrouw echter haar ernstig zorgbehoevende man neergestoken. Het gebruikte mes werd volgens justitie nadien afgewassen en teruggezet in het keukenblok. De opgelegde vier jaar celstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.