Redactie: Valies: ‘Ik word afgeluisterd’

valies Suriname

“Ik ben niet bezig met staatsgevaarlijke zaken. Ik vind dit een onsmakelijke zaak”, hekelt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname de afluisterpraktijken van de Inlichtingendienst.

Valies is ervan overtuigd dat zaken die hij in klein verband heeft besproken letterlijk op andere fora zijn weergeven. “Zaken die ik met een bepaalde persoon telefonisch heb besproken liggen op straat.” Ook zou de vakbondleider zijn gewaarschuwd door militairen en politieagenten om voorzichtig te zijn bij het voeren van telefoongesprekken.

Valies zegt dat hij al geruime tijd wordt afgeluisterd en gevolgd. “Ik vind het verschrikkelijk dat zaken die niet te maken hebben met vakbondswerk worden afgetapt.”

Hij noemt het afluisteren ‘beestachtig’ en vind het erg dat zijn gesprekken als bij een verdachte worden afgetapt. “Ik ga alles in het werk stellen dat er een einde komt hieraan.”

De directeur van Communicatie, Clifton Limburg, wil hierop niet reageren en volstaat met: “Valies moet dit kunnen bewijzen. Hij doet aan stemmingmakerij.”
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.