Video: Weer aanslag in Parijs?

Video:

Op de Champs-Élysées in Parijs is donderdagavond een politieauto onder vuur genomen. Een van de agenten is daarbij om het leven gekomen. De politie zegt dat het zeer waarschijnlijk om een terreurdaad gaat. Er wordt echter ook rekening mee gehouden dat het om een gewapende overval gaat.

Er zouden zeker twee schutters zijn geweest van wie er een is doodgeschoten, aldus bronnen binnen de politie. Twee politiemensen raakten gewond.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Frankrijk laat weten dat het erop lijkt dat de agenten ”bewust doelwit waren”.

Eerder deze week werd een aanslag verijdeld. Islamisten Mahieddine Merabet en Clément Baur zouden van plan zijn geweest meerdere aanslagen te plegen, mogelijk op presidentskandidaten of stembureaus. Eind maart stortte een gedrogeerde en dronken jihadi zich op een politiepatrouille, hij werd gedood. Begin februari werd een patrouille in het Louvre aangevallen door terrorist Abdallah El Hamahmy. Hierbij vielen geen doden.

**
Bron: Telefgraaf
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.