Redactie: Ronnie Brunswijk geschorst

Ronnie Brunswijk, eigenaar en voorzitter van Inter Moengotapoe, is voor één maand geschorst. Dit is woensdagavond besloten door de tucht- en geschillencommissie van de Surinaamse Voetbalbond.

Brunswijk had op 8 april tijdens de thuiswedstrijd tegen Walking Boyz Company (2-2) cameraman Marlon Hennery van ATV bedreigd. Ook had hij zich laten gaan tegenover de arbitrage.

door Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde
Inter Moengotapoe stond lange tijd met 2-0 voor, maar diep in blessuretijd scoorde Vangelino Sastromedjo uit een penalty de 2-2. Direct daarna floot arbiter Earl Banjo voor het einde.

Met het laatste fluitsignaal was ook direct het hek van de dam. Doelman Obrendo Huiswoud en Naldo Kwasie gingen de arbiter verbaal te lijf. De twee spelers kregen woensdag een onvoorwaardelijke straf van twee wedstrijden.

Na het wangedrag van Brunswijk had de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname in een communiqué haar misnoegen uitgesproken. Het is niet de eerste keer dat Brunswijk zich namelijk zo heeft laten gaan. ATV heeft na het incident besloten voor de rest van de compa helemaal geen wedstrijden van Inter Moengotapoe meer uit te zenden.

Op 16 april heeft Brunswijk zich schriftelijk tegenover de VSJS verontschuldigd voor wat hij beschreef als zijn “onprofessionele opstelling en geheel onterechte bejegening richting cameraman Marlon Hennery” “Ik zal er alles aan doen dat dit gedrag zich niet herhaald”, aldus Brunswijk.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.