Redactie: Nederlandse Pastor verdacht van kinderporno

Pastor Nico S. (53) is in de Cambodjaanse stad Siem Reap gearresteerd omdat hij naaktfoto’s zou hebben gemaakt van minderjarige jongens.

S. heeft twintig jaar lang gewerkt als groepsleerkracht en godsdienstleraar op de Hilversumse openbare basisschool Fabritiusschool. Hij werkte op het luchthavenpastoraat op Schiphol namens de Oud-Katholieken en Anglicanen en hield zich bezig met de opvang van slachtoffers van de ramp met de MH17.

Op de Fabritiusschool, waar S. tot 2013 werkte, wordt geschokt gereageerd. ,,In de twintig jaren dat Nico hier heeft gewerkt, zijn er geen meldingen en signalen geweest met betrekking tot de zaken waarvoor hij nu is gearresteerd.

Mocht dat wel zo zijn geweest, dan hadden we natuurlijk actie ondernomen”, zegt directeur-bestuurder Geert Looyschelder van Stip, de Stichting Primair Openbaar Onderwijs Hilversum waartoe de Fabritiusschool behoort.
Volgens Looyschelder had de verdachte een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). ,,Bij ons werkt niemand zonder VOG.” Hij zegt dat de politie de zaak in onderzoek heeft. ,,Wij wachten de uitkomsten af.” Vanmiddag brengt Stip de leerkrachten en de ouders op de hoogte.

Het kerkgenootschap van de Oud-Katholieke kerk laat weten dat Nico S. met onmiddellijke ingang is geschorst. Ook het kerkgenootschap heeft geen reden om te vermoeden dat de priester zich in zijn functie als priester schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik. ,,Daarover zijn geen signalen binnengekomen”, aldus het bestuur van de kerk die zich in de achttiende eeuw afscheidde van de Rooms-Katholieke Kerk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de arrestatie bevestigd en verleent consulaire bijstand aan de 53-jarige man. De Cambodjaanse politie zou zo’n 1300 naaktfoto’s op zijn apparatuur hebben gevonden. De man zou de kinderen overigens niet hebben aangeraakt.
Bron: haarlemsdagblad
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.