Redactie: Man vermoord, verbrand en begraven

Heel kalm en met een onschuldige blik op het gezicht zat de verdachte Elvis K. in de beklaagdenbank tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor.

De 43-jarige man staat terecht op verdenking een man van het leven te hebben beroofd; hij zou vervolgens het lijk hebben verbrand en begraven.

De verdachte ontkent dit alles. Ook had hij illegaal vuurwapens en 300 scherpe patronen in bezit. De levensberoving zou hij volgens officier van justitie Astrid Niamat in november 2016 hebben gepleegd. Het slachtoffer zou aan de Freonstraat zwaar mishandeld zijn, en aan de mishandeling zijn overleden. De verdachte zou volgens de vervolging het lichaam met benzine besprenkeld en vervolgens in brand gestoken hebben; daarna zou hij de verkoolde resten hebben begraven.

Niamat kan dit echter niet bewijzen. Dit was dan ook aanleiding voor advocaat Benito Pick om de rechter te vragen zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen.

Niamat verzet zich hiertegen, vanwege het gewicht van de feiten waarvoor K. terechtstaat. Zij sprak over bloedsporen van de verdachte en het slachtoffer die zijn aangetroffen in de woning waar het geval zich voordeed.


(Voorbeeld foto)

Het Openbaar Ministerie is nog bezig met onderzoek in de zaak en heeft daarvoor tijd nodig. De verdere behandeling van de zaak is op 21 juni. Elvis K. blijft in elk geval tot die tijd in voorarrest.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.