Anoniem: Mijn vriend weet niets van mijn verleden

‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achtervolgt haar wel’. Ik wil deze brief beginnen met deze woorden. Ik zit op dit moment diep in de problemen.

Ik heb echt eindelijk na heel veel persoonlijke problemen een heel goed leven. Dat was 5 jaar geleden wel anders.

Ik ben pas 28 jaar. Maar heb een hoop meegemaakt. Toen ik 21 was werkte ik in de escort. Ik verdiende een hoop geld maar heb dankzij het werk wel kunnen studeren. Allemaal in Groningen.

Daarna ging het mis, door een verkeerd vriendje belandde ik in de gevangenis. Een verschrikkelijke tijd in mijn leven. Ik had helemaal niemand meer.

Twee jaar geleden kreeg ik ondanks mijn strafblad en dankzij mijn diploma een superbaan. Ik woon nog steeds in het noorden van het land. Lekker rustig geen bekenden. 8 maanden geleden kwam ik Rogier tegen. Hij werkt voor een grote klant van ons. Het is allemaal zo snel gegaan. Inmiddels zijn we verloofd en wonen we samen.

Rogier is echt een hele nette jongen en zijn familie is echt Nederlands. Ik bedoel best vooroordelend en neerkijkend op anderen. Rogier niet maar hij vindt het wel belangrijk hoe zijn moeder denkt over veel dingen. Ook binnen onze relatie speelt zijn moeder een grote rol. Hij is er trots op, en ik eigenlijk ook want mijn hele familie heeft mij laten vallen.

Ik had gehoopt dat ik alles achter mij kon laten. Maar om een lang verhaal kort te maken. Rogier moet voor ons huwelijk en om iets wat te maken heeft met zijn nieuwe functie een verklaring van goed gedrag inleveren. Ook van mij.

Ik ben meerdere keren in aanraking gekomen met de politie. Ik heb hem dat nooit verteld. Hij weet niet eens dat ik vastzat. Ik weet dat hij dat nooit gaat accepteren. Het past gewoon niet in zijn familie. En stel dat hij me vergeeft. Zijn familie gaat me nooit vertrouwen en accepteren. Ik was gewoon een hoer. een ordinaire hoer. Ik heb zo een spijt ervan. Niet eens van de gevangenisstraf, maar omdat ik mijn lichaam op deze manier heb verbruikt. Ik heb bijna alles gedaan wat niet mag.

Hoe vertel je de man die jou op handen en voeten draagt dat je zo onrein bent geweest. Ja, velen gaan zeggen. Als hij van je houdt dan vergeeft hij je wel. Nou deze man echt niet hoor. Wat zou de gemiddelde man doen die weet dat zijn aanstaande vrouw met zoveel mannen heeft geslapen. Voor geld????

Ik wil hem echt niet kwijt. Ik moest die verklaring al een tijdje terug inleveren maar ik stel het steeds uit. Hij begint al achterdochtig te worden. laatst vroeg hij me of ik iets te verbergen had. Dat was eigenlijk het moment om het te zeggen.

Ik ben bijna in staat om te breken met hem, ik wil gewoon niet dat hij weet wat voor vrouw ik was. Ik vraag jullie aub om zonder te oordelen jullie mening te geven over deze situatie. Ik vraag het aan jullie omdat ik niemand in vertrouwen kan nemen. Helemaal niemand. Familie heb ik niet en mijn nieuwe collega’s en vrienden zijn niet de mensen die je zoiets kan vertellen.

Misschien is Rogier gewoon niet de man voor mij. Ik ga het hem vertellen. Ik heb alleen nog wat durf nodig. Hebben jullie goed advies voor mij? Of moet ik met hem breken? Nina

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.