Video: Dode en gewonden na explosie (Nederland)

Bij de explosie in Veendam is een dode gevallen. Ook zijn er twee lichtgewonden. Dat zegt de Veiligheidsregio Groningen.

De bovenste verdieping van de flat aan de Julianalaan is compleet weggevaagd door de explosie, die vanmorgen rond 06.45 uur plaatsvond. Na de ontploffing woedde er korte tijd brand, die snel werd geblust door de brandweer.

De brokstukken lagen tot aan de overkant van de straat. De hulpdiensten zijn ter plaatse met groot materieel. De bewoners van de overige woningen hebben het complex inmiddels moeten verlaten, omdat het volgens de brandweer dreigt in te storten. Een vrouw moest met een hoogwerker uit haar woning worden gehaald.
De brandweer heeft de hulp ingeroepen van specialistische brandweerteams uit andere provincies en bouwkundigen om het instortingsgevaar te bepalen. Momenteel is het nog niet veilig het pand te betreden.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Er is een traumahelikopter ter plaatse.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.