Redactie: Facebook killer pleegt zelfmoord

De man die in de VS filmde hoe hij een man doodschoot en dat filmpje op Facebook zette, is dood. Volgens de politie in de staat Pennsylvania pleegde de man dinsdag zelfmoord tijdens een „korte achtervolging.”

Op de video die Steve Stephens via Facebook verspreidde was naar verluidt te zien hoe hij zondag een 74-jarige man op straat in de stad Cleveland door het hoofd schiet. Die beelden zouden enkele uren online hebben gestaan. De politie in Cleveland begon daarna een klopjacht op de man.

Stephens beweerde in een tweede video ook andere mensen te hebben vermoord. De politie in Cleveland verklaarde dinsdag dat hij geen verdachte was in andere moorden.

Cleveland ligt in de staat Ohio, die grenst aan Pennsylvania. Volgens de politie van Pennsylvania schoot Stephens zichzelf dood in Erie County, vlakbij de grens met Ohio.

Op de video op Facebook zou te zien zijn hoe Stephens zichzelf filmt in zijn auto. „Ik heb iemand gevonden die ik ga doden”, zegt hij tegen de camera. „Ik ga deze man hier doden. Hij is nog oud ook.” Stephens stapt vervolgens uit en vraagt de 74-jarige Robert Godwin sr. om de naam van zijn vriendin te noemen.

Wanneer het slachtoffer daar gehoor aan geeft, krijgt hij te horen dat de vriendin de reden is dat hij wordt doodgeschoten. De man wordt daarop ondanks een smeekbede door het hoofd geschoten. De schutter zoomt nog even in op het lichaam van het slachtoffer en stapt vervolgens weer in zijn auto. Daar zegt hij in een telefoongesprek met een nog onbekende persoon door te gaan met moorden tot hij gepakt wordt.

Facebook heeft maandag in een evaluatie over hoe het omgaat met gewelddadige (live)video’s, aangegeven dat de beoordeling sneller en beter moet. De evaluatie volgt na de commotie rond de moord in Cleveland.

Bron: Telegraaf

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/17/video-amerikaanse-man-pleegt-moord-om-ex-vriendin/

**

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.