Redactie: Demonstranten zijn boos. Protestdag 4

De actieleiding deelde de groep mee dat ze zich terugtrekt in Theater Unique. De mensen konden niet doorlopen naar het standbeeld van Fred Derby op de hoek van de dokter Sophie Redmond- en de Fred Derbystraat.

De actievoerenden lopen door naar de Henck Arronstraat en zijn niet Theater Unique binnengegaan. De opkomst vandaag is vrij klein.

De demonstranten zijn boos dat zij niet konden doorlopen. De zwaar bewapende leden van de mobiele eenheid kregen aardig wat verwensingen naar hun hoofd geslingerd. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname, merkte op dat er elke dag geroofd wordt in het land. “Waarom gaan jullie niet daar optreden. Waarom komen jullie hier met zoveel machtsvertoon tegen weerloze burgers,” vroeg hij.

De actieleiding zal ook internationale organisaties informeren over het optreden van de politie. De demonstranten stellen dat zij geïntimideerd zijn en verhinderd zijn om hun mening te uiten.

Terwijl de mobiele eenheid blijft staan aan de Fred Derbystraat, is de groep aan de Henck Arronstraat.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.