Video: Curtis Hofwijks opgepakt

NPS-voorzitter Gregory Rusland is ontstemd over de wijze waarop eenheden van de politie hebben opgetreden tegen weerloze burgers tijdens de protestmanifestatie dinsdag in de binnenstad.

Nabij de kruising van de Fred Derby- en de Weidestraat werd de uitgezette route van de betogers kort na aanvang van de protestmars versperd door manschappen van de Mobiele Eenheid. Zij hadden traangasgeweren, schilden en wapenstokken bij zich.

Betogers lieten zich door de barriacede niet uit het veld slaan en liepen volgens een andere route door de straten de Paramaribo. Op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Keizerstraat werden de demonstranten opnieuw tegengehouden om hun weg te vervolgen. Op een gegeven moment liep de zaak uit de hand nadat een betoger door een politieagent was geslagen. De man die terugsloeg werd hardhandig aangepakt en in de bak van een politievoertuig geplaatst.

Kort daarna werden ook Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider van actiegroep ‘We zijn moe’ aangehouden, waarna de drie arrestanten werden afgevoerd.

Na de arrestaties werd de protestdemonstratie afgeblazen en keerden betogers terug in het actiecentrum in Theater Unique. Nadat de demnstranten daar waren toegesproken is Wilgo Valies, eeen van de actieleideers, door politieagenten aangehouden in Theater Unique en afgevoerd.

Volgens Rusland heeft de regering haar mond vol over de aanpak van de criminaliteit, maar kan die niet met dezelfde voortvarendheid te lijf gaan. “Optreden tegen vreedzame demonstranten is een gemakkelijke en verwerpelijke manier om macht te vertonen”, zegt de politicus. Hij doet een dringend beroep op de regering om deze houding na te laten en haar focus te leggen op het ombuigen van het beleid dat leidt tot verdere verarming van het volk.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.