Video: Amerikaanse politie opzoek naar serie moordenaar

De klopjacht op de man die verdacht wordt van de Facebook-moord in het Amerikaanse Cleveland is uitgebreid naar vijf staten. Volgens de politie is de kans aanzienlijk dat hij inmiddels Ohio verlaten heeft. .

Daarom wordt er nu ook naar hem gezocht in Pennsylvania, New York, Indiana en Michigan.

Verdachte Steve Stephens plaatste een video op Facebook waarin volgens de politie te zien is hoe de 74-jarige Robert Godwin op straat wordt doodgeschoten. De beelden zouden uren online hebben gestaan.
’Zij is reden dat dit met jou gebeurt’

Het slachtoffer lijkt willekeurig te zijn uitgekozen. De zoon van de man verklaarde dat zijn vader de schutter niet kende. Stephens liet het slachtoffer de naam van zijn ex-vriendin Joy Lane uitspreken. „Zij is de reden waarom dit met jou gebeurt”, zei de schutter voordat hij de trekker overhaalde. In een sms aan CBS News liet Lane weten dat de relatie onlangs verbroken werd. Ze heeft haar afschuw over de situatie uitgesproken.

Stephens beweerde later in een tweede video ook andere mensen te hebben gedood. Het is volgens de politie nog onduidelijk of dat klopt. Agenten zoeken in leegstaande huizen naar mogelijke slachtoffers. Van Stephens zijn foto’s in omloop gebracht. Hij reed in een witte Ford Fusion.

Facebook reageerde geschokt op de ,,verschrikkelijke misdaad”. Een woordvoerder van het internetbedrijf benadrukte dat dergelijke videobeelden niet thuishoren op de site. ,,We doen ons best om een veilige omgeving te creëren op Facebook.’
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.