Oproep Chinees bedrijfsleven: Dinsdag winkeldeuren sluiten

De stille loop die dinsdag gehouden zou worden voor de overleden winkelier Lin Zhidi en zoon Lin Tan gaat op verzoek van de familie niet door. De nabestaanden willen in alle rust rouwen.

Dat meldt de Suriname Chinese United Association (Scua).

In plaats van een loop wordt er dinsdag om twee uur ’s middags een rouwdienst gehouden bij de Chinese School aan de Dr. Sophie Redmondstraat. “Namens de familie vragen wij de aanwezigen eerbied te tonen en niet te zorgen voor geluidsoverlast”, schrijft Scua.

Het Chinees bedrijfsleven wordt gevraagd om tussen twee en vijf uur ’s middags de deuren te sluiten om op die manier medeleven te tonen voor de gevolgen van de toenemende criminaliteit tegen (Chinese) winkeliers.

De verkoolde lijken van vader en zoon, beter bekend als ‘Baba’ en ‘Pkin Boi’, zijn op 4 april aangetroffen tussen de as van een platgebrand winkelpand te Santi Kondre in het Tapanahony-gebied.
Bron: DWT
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/04/redactie-vader-en-zoon-mogelijk-verbrand-na-brandstichting/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.