Video: Surinamers: Wie is Dwight Dissels?

Zo doe je mee aan The Voice of Holland, en zo sta je als Jezus in The Passion. De 35-jarige Dwight Dissels, buiten de spotlights nog altijd werkzaam als financieel analist op de Amsterdamse Zuidas, doet het gewoon.

Ruim 3 miljoen mensen keken naar zijn optreden in het Paas-spektakel, dat – afgaande op de reacties op social media – ook nog eens ontzettend goed ontvangen werd.

Dat de vader van drie kinderen binnen een jaar na zijn aanmelding voor The Voice of Holland al zo’n grote rol toebedeeld zou krijgen, had hij zelf niet verwacht. Een paar dagen voor het optreden in Leeuwarden schreef hij nog op zijn Instagram: „The Passion 2017 met Dwight Dissels… wie had dat gedacht? Ik ben er klaar voor. Dankbaar voor deze kans die ik mede door #TVOH heb gekregen.”


Dwight bleek ook op meerdere vlakken een primeur te zijn in de rol van Jezus. Niet alleen was hij de eerste zwarte artiest die Jezus in The Passion mocht vertolken, ook de eerste kale (zo zei hij zelf gekscherend in een interview met NRC) én ook de eerste die zelf ook daadwerkelijk in God gelooft en achter het verhaal dat hij vertelt staat.

Waar Jezus eerder werd gespeeld door mensen die ‘wel in iets’ geloofden, maar niet per se in God, is het geloof voor Dwight juist erg belangrijk. Dat ontstond toen hij in 2000 een kerkdienst in Amsterdam bijwoonde, vertelt hij aan NRC: „Ik besefte: alles wat je meemaakt past in Gods plan. Dat was het moment dat het geloof van een routine veranderde in een relatie; een persoonlijke relatie met God. Het geloof werd concreet voor mij, een levensstijl.”

Of Dwight na zijn successen bij The Voice en nu ook The Passion nog lang werkzaam blijft in de financiële wereld, of nu toch vol voor de muziek gaat, is niet bekend. Zeker is dat hij er sinds deze witte donderdag op NPO 1 weer een hoop nieuwe fans bij heeft.

Bekijk hier een paar van de mooiste optredens tijdens The Passion 2017.

(Het slotlied van The Passion 2017 vanuit Leeuwarden is ‘Kan ik iets voor je doen’ van De Dijk.
Jezus, gespeeld door Dwight Dissels, zingt dit lied, samen met de andere artiesten)

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.