Redactie: Sibrano Pique: ‘Ik ben niet bezig met politiek’

Sibrano Pique: weg met Bouterse geen optie; ik ben niet bezig met politiek. Anders dan een groot deel van zijn medeprotesteerders, gelooft Sibrano Pique niet in het opstappen van president Desi Bouterse.

Pique, die ook leider is van de groep “wakamans”, legt uit dat het opstappen van Bouterse de problemen niet gaat oplossen. “Ik doe niet mee met Bouterse moet weg en die soort dingen, want we weten al dat het niet mogelijk is. We moeten eerlijk zijn; het is niet realistisch dat Bouterse nu opstapt,” zegt Pique tegenover Suriname Herald.

Ook de brandstofprijs gaat volgens de actievoerder niet meer omlaag. Strijd leveren daartegen is volgens hem daarom onbegonnen werk. Pique wil zich niet plaatsen in de schoenen van andere groepen die ondanks meerdere gesprekken met de president geen bevredigd resultaat hebben bereikt. Dat zou volgens hem aan de manier van aanpak kunnen liggen.
Bouterse heeft de groep wakamans onder leiding van Pique onlangs ontvangen. Tijdens deze ontmoeting hebben partijen van gedachten gewisseld over diverse vraagstukken. Met name over de armoede, de hoge koers en de verruwing van de criminaliteit, heeft de groep breedvoerig met het staatshoofd gesproken.

Daarnaast hebben de wakamans ook een plan van aanpak ingediend ten aanzien van het project Naschoolse Opvang. Hoewel er nog meerdere gesprekken moeten volgen, is Pique optimistisch over de houding van de president en het verloop van het eerste gesprek. Hij benadrukt dat hij tevreden zal zijn, indien Bouterse zich houdt aan de gemaakte afspraken. “Ef a mang wan werke mee, mi wan gi a mang a ruimte, want hij is ook maar mens. We moeten niet zo pessimistisch zijn,” aldus Pique.

De grimmige toestanden van afgelopen maandag keurt de actievoerder totaal af. “Hardhandige aanpak gaat geen oplossing brengen op dit moment, want hij gaat niet weg. Ik voer geen politiek,” vult hij aan. Ook de huidige onderbreking van het onderwijsproces hekelt hij. Volgens hem moeten de actieleiders ook letten op het belang van het schoolkind. Hij gelooft eerder in een samenwerking met het staatshoofd. “Ik kom op voor het arme volk dat dat nodig heeft. Voor de mensen die geen baan hebben, voor de mensen die geen schoolpapieren hebben, voor alleenstaande moeders. De enige mensen voor wie ik niet opkom, zijn de rijke mensen,” aldus Pique. Hij weet nog niet zeker of hij zal meedoen aan de acties van de vakbeweging die vanaf dinsdag weer zullen starten.

Bron: HeraldSR
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.