Redactie: Statiegeld gascilinders wél verhoogd

ebs Suriname

Het statiegeld van gascilinders van de Energiebedrijven Suriname (EBS) is, zoals al was aangekondigd, verhoogd. Voor 100 lbs moet nu SRD 675 worden neergeteld. Dit was voorheen SRD 400.

Het deposito van 28 lbs kost nu SRD 295, en is daarmee met SRD 80 verhoogd. De tarieven van kookgas blijven ongewijzigd. Dit had de EBS maandag reeds bekendgemaakt, toen er een hype op sociale media ontstond en er beweerd werd dat de kookgastarieven zouden worden verhoogd.

Dagblad Suriname vernam toen dat het statiegeld verhoogd zou worden en dat het ministerie van HI & T toen nog bezig was met de exercities. Inmiddels zijn de bedragen van de nieuwe statiegelden vastgesteld.
De gascilinders zijn eigendom van EBS.

Bij afgifte van een gascilinder krijgt de klant zijn statiegeld terug. Het statiegeld is ook bedoeld om misbruik van de gascilinders te voorkomen.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.