Bekendmaking: Waarschuwing van Telesur

Telesur Suriname

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname heeft geconstateerd dat de samenleving te lijden heeft van spam en phishing. Met name phishing valt onder cyber-crime. Ontvangers worden onder valse voorwendselen gevraagd persoonlijke informatie bijvoorbeeld bankgegevens, adressen, pincodes en dergelijke op te sturen.

Telesur drukt e-mail gebruikers op het hart e-mails afkomstig van http://sr.net, [email protected] en [email protected] NIET te openen, maar die terstond te verwijderen. Telesur benadrukt dat deze berichten niet vanuit de Telesur-server zijn verstuurd en is bezig zijn securitymaatregelen te verscherpen.
Gebruikers wordt gevraagd hetzelfde te doen voor al hun devices.

Op e-mail gebruikers wordt een dringend beroep gedaan om waakzaam te zijn en in voorkomende gevallen of bij twijfel persoonlijk contact te maken met Telesur en of zijn afdelingen via het hoofdnummer 474242 of via de Helpdesk 152.

Bezoek voor tips over veilig internetten: https://www.telesur.sr/media/189242/wat_is_spam.pdf en https://www.telesur.sr/media/189248/tips_veilige_wachtwoorden_maken.pdf .
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.