Redactie: Nog steeds een tekort aan medicijnen!

medicijnen apotheek FamilieNieuws Suriname verzekering SZF

Net als bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wordt in het St. Vincentius Ziekenhuis (RKZ) het tekort aan medische middelen niet minder erg. Het tekort bij de ziekenhuizen is niet van nu.

De medische directeur van het RKZ, Clement Bailey zegt dat de situatie echter nog steeds niet rooskleurig is. “Aan bijna alle middelen is er tekort. De koersen zijn tweemaal zo hoog als indertijd waardoor wij de middelen niet kunnen kopen. Het is niet de eerste keer dat het besproken is.”

De krant verneemt dat de voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad, Manodj Hindorie, die ook directeur is van het RKZ, in beraad is met de vicepresident over de problemen van de ziekenhuizen. Ze bespreken een plan dat de situatie ten goede moet komen. “We kunnen niet terugvallen op de overheid omdat wij een particuliere organisatie zijn”, zegt Bailey.

Er is ook een tekort aan middelen die gebruikt worden voor het toedienen van voeding aan patiënten. “De meeste artikelen die wij gebruiken zijn van het wegwerpmodel en die moet je constant vervangen. Dat kost allemaal geld. Die spullen komen uit het buitenland.” De medische directeur zegt dat het zelf moeilijk geworden is om de standaarden voor de hygiëne in het ziekenhuis hoog te houden.

Vorig week bleek er bij het Academisch Ziekenhuis ook een tekort aan materialen die chirurgen nodig hebben om noodzakelijke ingrepen en operaties uit te voeren. De afdeling Orthopedie beschikte niet over een medische zaag en sommige schroeven die nodig zijn voor protheses. Verder had de afdeling slechts één medische boor, waardoor meerdere operaties op hetzelfde tijdstip niet mogelijk zijn. Ook de afdeling Urologie heeft een tekort aan materiaal. Ook vallen airco’s bij de afdeling van tijd tot tijd uit.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.